Tandvård för alla

Det är viktigt att ha en god munhälsa eftersom risken annars blir större att du får allvarligare problem. Inom tandvården har man sett att det är något vanligare bland funkionsnedsatta att de har problem med tänderna. Oavsett om du själv har en funktionsvariation eller har någon i din närhet är det viktigt att du gör det du kan för att främja munhälsan.

Hitta en bra klinik

Att få den hjälp man behöver genom den vanliga folktandvården kan vara svårt eftersom köerna är långa. Därför kan det vara nödvändigt att du söker dig till de privata. Ett bra exempel på det är Oral Care som erbjuder tandvård för alla. Du kan läsa mer på oralcare.se om vilka tjänster de erbjuder. Du kan även se på vilka orter de finns. De finns runt om i hela Sverige och du kan välja den klinik som ligger närmast dig.

De som arbetar inom tandvård är utbildade och erfarna vad gäller bemötande och vet hur de ska hantera olika människor och ge dem rätt sorts tandvård. Oavsett om du behöver akuttandvård, allmäntandvård, vill bleka tänderna eller behöver en rotbehandling kan de hjälpa dig med det.

Daglig tandvård

Det är viktigt att du besöker en tandläkare eller en tandhygienist regelbundet. Men mellan besöken är det viktigt att du tar hand om dina tänder för att du ska slippa ta till åtgärder för de problem som upptäcks hos tandläkaren. Därför ska du borsta dina tänder noggrant varje morgon och kväll och använda tandtråd för att tandköttet ska hållas friskt.